0 προϊόντα
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0,00 €

Βούτυρο Καριτέ: “Βούτυρο από το δέντρο της ζωής”

Εσείς τι γνωρίζετε για το βούτυρο καριτέ;

Είναι ένα είδος σύνθετου φυτικού λίπους που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, που φυτρώνει στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.
Η ευρέως γνωστή ονομασία του δέντρου είναι “Shea” από την οποία προέρχεται και το όνομά του “shea butter”. Στα ελληνικά έχει επικρατήσει ο όρος “Βούτυρο καριτέ” από την ονομασία “karite” (δέντρο της ζωής) που χρησιμοποιείται σε μία γλώσσα της Σενεγάλης λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με το βαθμό επεξεργασίας του από υποκίτρινο που εμφανίζεται στην ακατέργαστη εκδοχή του έως λευκό. Πιθανολογείται πως παράγεται ήδη από τον 14ο αιώνα.

 

Το ευρύ φάσμα χρήσης του

Το βούτυρο καριτέ έχει ενυδατικές, αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Ξεχωρίζει ανάμεσα στα φυτικά έλαια καθώς «φυλάσσει» μέσα του 5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα, μάλιστα πολλά κοινά με το ελαιόλαδο, τα οποία κατακλύζουν το 90% της σύνθεσής του.

-Είναι κατάλληλο για την ενυδάτωση ολόκληρου του σώματος και για τις πιο ευαίσθητες περιοχές του στήθους και της κοιλιάς.

-Συστήνεται ως θεραπεία κατά της ξηροδερμίας και είναι ευεργετικό για το δέρμα που ξεφλουδίζει, αφού απορροφάται ταχέως και έχει καλές ιδιότητες δέσμευσης του νερού.

-Συμβάλλει επιπλέον στην πρόληψη των ραγάδων και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

-Οι καλλυντικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται ακόμα και σε πλούσιες μάσκες μαλλιών.

-Έχει αντιγηραντική δράση διότι συμβάλει στην αναγέννηση και προστασία των  κυττάρων.

-Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Έχει διαπιστωμένη ιατρική εφαρμογή σε εκζέματα και δερματικές παθήσεις.

-Τέλος, το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται από τους λαούς της Αφρικής ως φυτικό λίπος για τη μαγειρική!

 

Το Βούτυρο Καριτέ είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα ή όταν αναμιγνύεται με άλλα υλικά.

 

Δεν είναι όλα τα ίδια...

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη το βούτυρο καριτέ χωρίζεται σε πέντε βαθμίδες ποιότητας:

 
Α (ακατέργαστο, εκχυλισμένο με νερό)

Β (εξευγενισμένο)

C (εξαιρετικά εξευγενισμένο και εκχυλισμένο με διαλύτες όπως το εξάνιο)

D (χαμηλότερος μη μολυσμένος βαθμός)

E  (με προσμείξεις).

Οι εμπορικές ποιότητες είναι οι πρώτες τρεις. Δυστυχώς όμως στις κατηγορίες που υφίστανται επεξεργασία μπορεί να απομακρυνθεί μέχρι και το 95% της περιεκτικότητας σε βιταμίνες (βαθμίδα C).

 

Όπως σε όλα τα καλλυντικά σκευάσματα, δεν μετράει μόνο η ονομασία των υλικών που περιέχονται, αλλά και η ποιότητα τους. Στην βιομηχανία των καλλυντικών ακούμε συχνά για το βούτυρο καριτέ.
Είναι όμως πράγματι ευεργετικό αν είναι χαμηλής ποιότητας; Αρκεί μόνο κάποιος να αναζητήσει την τοξικότητα ενός οργανικού διαλύτη, όπως το εξάνιο.


Για το λόγο αυτό, η ομάδα χημικών του “Cat with Hat” επιλέγει με πολύ μεγάλη προσοχή και τις πηγές των πρώτων υλών που συνθέτουν τις μοναδικές αυτές φόρμουλες που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε πλήθος επώνυμων και ανώνυμων προϊόντων. Επιδίωξή μας είναι να κερδίσουμε επάξια την εμπιστοσύνη σας, τόσο για τις  καλλυντικές ιδιότητες, όσο και για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων “Cat with Hat”.

 ∼ ∼ ∼   •  ∼ ∼ ∼ 

Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Δωρεάν Μεταφορικά || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Δωρεάν Μεταφορικά
Δωρεάν αποστολή των προιόντων σας για όλες τις παραγγελίες άνω των 50 €.
Τηλεφωνικές Παραγγελίες || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Τηλεφωνικές Παραγγελίες
Μπορείτε να καλέσετε στο 2103647008, στο 2281031766 ή στο 6983944297 και να μας δώσετε την παραγγελία σας, σε ωράριο καταστημάτων. 
Εκπτωτικά Κουπόνια || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Εκπτωτικά Κουπόνια
Επωφεληθείτε από τα εκπτωτικά κουπόνια που κατα καιρούς ενεργοποιούμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
NewsLetter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της εταιρείας μας και των προιόντων της.